Sokan már nyáron megveszik a karácsonyi ajándékokat, de legtöbbünk az utolsó pillanatokban kapkod, hogy meglegyen minden az ünnepekre. Érdemes azonban már októberben elkezdeni a karácsonyi készülődést, hogy tényleg meghitt hangulatban tudjuk elvégezni az utolsó simításokat a Szenteste előtt. Ebben a cikkben számos olyan honlapot, blogoldalt, receptgyűjteményt és webáruházat mutatok be, ami biztos, hogy segíteni fog a karácsonyi készülődésben! Ha a szövegben elhelyezett linkekre kattintasz, még többet tudhatsz meg egy-egy témával kapcsolatosan!

Miről szól a karácsony?

A karácsony ma leginkább a szeretet ünnepeként van definiálva, Jézus születése köré szerveződik, de azt tudnunk kell, hogy inkább pogány eredetű, és a keresztény eszmékkel, szimbólumokkal csak később lett felruházva. Erről a következő cikkben olvashatunk: Mit mond a Biblia a karácsonyról?

Hogy kell írni a karácsonyt: kisbetűvel vagy nagybetűvel?

Ezt én is kevertem, de utánanéztem, hogy kis kezdőbetűvel kell írni az ünnepneveket, a nevezetes napokat, a rövidebb-hosszabb időszakokat, a történelmi eseményeket jelentő szavakat, szókapcsolatokat: karácsonyhúsvétanyák napjanemzetközi nőnap stb. , ahogy ezt az Anyanyelvápolók honlapján részletesen kitárgyalják a karácsony és a többi ünnep helyesírását.. Szóval:

„Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!” – ez a helyes

Karácsonyi készülődés – mivel kezdjük koronavírus idején?

A legjobb talán, ha először információt gyűjtünk. Amióta itt a koronavírus, azóta figyelembe kell venni, hogy készüljünk-e nagy vendégeskedésre, elmenjünk-e rokonlátogatóba, vagy biztonságosan postán vagy csomagküldő szolgálaton keresztül intézzük-e a jókívánságokat és a karácsonyi ajándékok elküldését. Mivel a postázás is időigényes, ezért nem árt az ajándékbeszerző körutat sokkal hamarabb elintézni mint a korábbi években. Amit tudunk, szerezzünk be a karácsonyi ajándékokat, díszeket és dekorációkat forgalmazó webáruházakban. Ha akarjuk, tartsuk szem előtt, hogy melyek a legújabb karácsonyi trendek és színek a fenyőfa díszítésben.

Ötletek és blogok karácsonyra

Karácsony a kereszténység második legnagyobb ünnepe a húsvét után. Sokan szeretik és még többen várják ezt az időszakát az évnek. Ilyen indíttatásból jött létre a Karácsony Blog is, ahol a szerkesztők minden lényeges információt igyekeznek összegyűjteni az ünnepről.

Egy másik tematikus blogoldalt is érdemes felkeresni: ez pedig a Karácsony Napja. Itt még karácsonyi SMS-eket, idézeteket, karácsonyi képeket és kifestőket is talál az érdeklődő sok érdekes történet mellett, amelyeket a későbbiekben részletezünk

A KellemesÜnnepeket.hu weboldalon karácsonyi üdvözletek, karácsonyi idézetek, karácsonyi ételeket is találhatunk. A honlapon tematikusan rendszerezték az év ünnepeihez kötődő hasznos írásokat és ötleteket.

A karácsonyi ünnepek izgalmas készülődése közepette, jó időnként elnyúlni a fotelben és megnézni egy érzelmekkel teli filmet. Karácsonyi filmgyűjteménnyel készült többek között a karacsony.info.hu oldala, ahol receptgyűjtemény és a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos érdekességek szintén megtalálhatóak. Naponta újabb tartalmak kerülnek fel az oldalra, így mindig találhatunk a karácsonyi előkészületekhez, dekoráció készítéséhez, ajándékok beszerzéséhez ötleteket.

Karácsonyi dekoráció és készülődés gyerekekkel

Rengeteg dolgot készíthetünk együtt a családdal az ünnepi készülődés alatt. Feldíszíthetjük a fenyőfát, de már jóval előtte elkezdhetjük a lakás dekorálását és a sajátkezű ajándékok elkészítését. Erre találhatunk jó ötleteket itt: Karácsonyi csináld magad


Gyertyák jelentése karácsonykor

Ha össze szeretnénk gyűjteni mindazt, ami nélkül elképzelhetetlen a karácsony, akkor a gyertya biztosan közöttük lenne. Az ünnepi est fénypontja a gyertyagyújtás, amikor a kicsiny láng fényt, reményt, meghittséget és nyugalmat teremt maga körül. De a valódi jelentőségét akkor érted meg igazán, ha nem csak meggyújtod, hanem tudod is, hogy mi a gyertyák jelentése karácsonykor.

Közös mókázás – karácsonyi gyertya öntése a gyerekekkel

Nincs is szórakoztatóbb, mint együtt alkotni a gyerekekkel. A gyertyaöntés nem csak nagyszerű családi program, hanem egy közös ünnepre hangolódás is. Ráadásul nincs is szívmelengetőbb, ha az ünnepi asztalt az együtt készített gyertya díszíti. A Szerelmesgyertya Webáruházban a szükséges alapanyagokon kívül Talpigpracli gyertyaöntő manó gyertyakészítési kézikönyvét is megtalálod, amit garantáltan imádni fognak a csemetéid!

Karácsonyi receptek – ételek a téli ünnepekre

Karácsonyi versek

Karácsonyi történetek

Karácsonyi ajándékötletek

Ne feledkezzünk meg arról, milyen csodás érzés bontogatni az ajándékot és a díszes csomagolás alatt könyvet találni. Könyvet, amely szórakoztat, elvarázsol és nem utolsó sorban tanít, fejleszt.
Karácsonyi könyvajánló mindenkinek aki adni és kapni is szeret könyveket. Ha környezettudatos natúr játékot szeretnénk vásárolni, akkor vegyünk Waldorf játékot ajándékba! Ha szerettünk rendelkezik autóval aminek átlagéletkora 10 év minimum, egy hasznos kütyüvel – csajoknak akár rózsaszínben – ,,felokosíthatja” szeretett járművében a zenehallgatás élményét egy FM transmitterrel, vagy más egyéb autós ajándékötlettel a Csajos Autó webáruházából.

További ajándékötletek:

Hány nap van még karácsonyig?

Itt mindig látod a választ: Hány nap van még karácsonyig – visszaszámláló

Ugyanez angol nyelven: Christmas Countdown

Karácsony előtti készülődés: advent – a várakozás időszaka