Miért népszerűek ma is a retro plüssjátékok? Erre könnyű a válasz! Több olyan régi, 60-as, 70-es évekbeli rajz és mesefilm készül, amelyek máig ismertek. Persze főleg a mostani gyerekek szülei és nagyszülei ismerik ezeket a meséket, de ők tovább adják a kisebbeknek a szeretetüket.

Biztos hallottál már a Vizipók-Csodapók, Süsü a sárkány, Kukori és Kotkoda, Frakk, a macskák réme, és más régi retro mesefilmekről. Bár ezekkel a mesefilmes szereplőkkel is készültek különböző termékek, pl. plüssjátékok, de most más régi kedvencet mutatunk be

Kockásfülű nyúl retro plüssjátékok

Marék Veronika írta és Richly Zsolt rendezte ezt a rajzfilmsorozatot. A mesésben egy zöld színű nyúl szerepel óriási rózsaszín kockás füllel. Minden rész elején felkel, kimászik a bőröndjéből, reggeli tornázik és utána körül néz, hogy hol vannak a barátai, a gyerekek. Szinte minden esetben történik velük valami gond. A Kockásfülű nyúl, összecsavarja a füleit és mint egy helikopter odarepül és segít a problémák megoldásában, a konfliktusok feloldásában.  Az általunk gyártatott Kockásfülű nyúl retro plüssjátékok  nagyon puha anyagból készültek, többféle méretben és változatban elérhetőek

 • Klasszikus Kockásfülű nyúl 23 cm álló változat
 • Babzsákos kivitelű Kockásfülű nyúl 15 cm-es ülő változat
 • Az előzőnél nagyobb 23cm-es ülő Kockásfülű nyúl plüss
 • Kicsi, kulcstartó méretű álló Kockásfülű nyúl
 • A másik kulcstartó, álló változatban
 • Kockásfülű retro plüssjáték kesztyűbáb kivitelben

Mazsola és Tádé retro plüssjátékok

Másik kedvencünk egy kicsit régebbi és bábfilm szereplő. A Mazsola, majd a Mazsola és Tádé meséket Bálint Ágnes írta, és a bábfilmfigurákat Bródy Vera tervezte. Bár már nehéz elhinni, de a bábfilm bemutatásakor csak egyetlen tv-csatorna volt, azon is fekete-fehér adás, sőt, hétfőn nem is volt adásnap. Ennek megfelelően a nézők milliói várták az újabb meserészeket minden héten. A történetben egy zöld színű szeleburdi malac az egyik főszereplő – akit Mazsolának hívnak- , aki egy mezőn él egy tökházban, Manócskával. Manócska próbálja ezt kismalacot nevelni és jó irányba terelgetni. Több olyan kalandba is keverednek, amelyhez hasonló a valóságban is elképzelhető, így a mese célja volt a társadalom nevelése is.

Nagyon sikeres lett a bábfilmsorozat, ezért újabbak is készültek , de itt már megjelent egy újabb szereplő is, egy rózsaszín foltos tengeri malac is, akit Tádénak neveztek el. Ezek a részek már színesben készültek, és Mazsola gyakran került konfliktusba a kisebb testvér szerepét bemutató Tádéval. Ezeket a helyzeteket is könnyen fel lehetett ismerni, és itt is kaptak a nézők -akár gyerek, akár felnőttek legyenek – tanácsokat, a napi életvitelhez.

A Négy International Kft által forgalmazott Mazsola és Tádé plüssjátékok

 • Klasszikus Mazsola Sapkában és Sállal
 • Mazsola 25 cm-es plüssjáték
 • Manócska plüss
 • Tádé retro plüssjáték
 • Mazsola kesztyűbáb plüssből

Ha érdekelnek a cikkben szereplő retro plüssjátékok, látogass el a Mesésajándékok játék webshopba! Egyszerű rendelés, gyors és olcsó kiszállítás!