Budapesten több helyszínen elérhetőek napközis kangoo tábor turnusok gyerekek és tinédzserek részére. A kangoo tábor játékos, vidám, lendületes, a teljes testet átmozgató sportfoglalkozás.

Délelőtt 2 x 60 percben ugrálunk, délután sportos és kreatív foglalkozásokon vesznek részt a fiatalok. Előképzettség nem szükséges, ajánlott 6 éves kortól.

Milyen kangoo táborok vannak ezt mutatom be a következő fejezetben.

Milyen kangoo tábor lehetőségek vannak?

Napközis kangoo tábor

Kettő -féle  kangoo tábort különböztetünk meg.
Az egyik a tini kangoo tábor a másik a gyerek kangoo tábor.

A gyerek kangoo tábort  6 éves kortól ajánlom.
A tini kangoo tábort 10 éves kortól ajánlom.

Milyen programok vannak egy kangoo tábor keretein belül a következő részből megtudhatod.

Hogyan épül fel egy kangoo tábor?

A délutáni sportos és kreatív programokban változatos felosztás szerint lesznek a foglalkozások, mint például hétfőn a kommunikációs játékok (melynek célja a jó alaphangulat megalapozása) vagy az állatmozgások (ami egy modern, a mozgásmintákat fejlesztő sportfoglalkozás).

A tinédzsereknél itt is összetettebb, haladóbb foglalkozások várhatóak, míg a gyerekeknél játékosabb verzió. Írom ezt általánosságban, hiszen egy csoportos foglalkozást mindig befolyásol a jelenlévők felkészültsége és hangulata, amit rengeteg tényező befolyásol, s a gyermekek kora ezek közül csak egy tényező.

Mi alapján válasszunk a kangoo táborok között. Lentebb megtalálod a választ.

Ökölszabály a kangoo tábor választásnál

A turnusválasztáshoz ökölszabályként a korosztály figyelembevételét, a jelenleg látogatott foglalkozás típusát tudom javasolni. Annak átgondolását, hogy mennyire szeret játszani a fiatal. Foglalkoztatják-e  kamaszosabb foglalkozások, mint a hajfonás. Kérdés esetén bármely turnussal kapcsolatosan állok rendelkezésre: petra.kangoo@gmail.com

Kicsit bővebben a tini és gyerek kangoo táborokról szól a következő rész.

Napközis kangoo tábor – 2020 június

Kezdők és a tini kangoo tábor

Akkor kezdők ne is jöjjenek a tini kangoo táborra? Dehogynem, várom Őket szeretettel! Megkapják azokat az instrukciókat, amik segítik alkalmazkodásukat az órához.

Pl. hol álljon koreográfia közben, hogy komfortosan érezze magát, milyen lépéssel helyettesítse ami nem megy. Azonban ha valaki elmúlt 10 éves, de úgy érzi a koreográfia, az egyensúlyozás nem barátja, több sikerélménye lesz a gyerekeknél.

Itt a különböző játékok közben megfoghatja a falat, egyszerűbb lépéskombinációkat tanulunk. Később, még nyugodtan válthat a tini csoportra.

Hány éves kortól érdemes váltani a kangootáborok között? A választ lentebb olvashatod.

Mikor érdemes váltani a kangoo táborok között?

Tíz éves kor előtt semmiképpen, ezért van a korosztályos bontás. Ezt követően akkor, ha fizikailag felkészült egy intenzívebb terhelésre, szereti a kihívásokat.

Tini órán a komplexebb feladatoknak köszönhetően szellemileg is jobban kell koncentrálniuk a fiataloknak. Talán vízválasztó lehet, hogy az edzések után mely élményeit meséli nagyobb örömmel: a játékos vagy a koreografált elemeket.

Általános tudnivalók a kangoo tábor elkezdéséhez. Ez a következő fejezet témája.

Kangoo tábor alap tudni valók

A cipő funkcionális használatához szükséges a minimum 30-as lábméret és 23 kg-os testsúly.

Amit hozni kell:

– hosszú szárú nedvszívó zokni,
– kényelmes ruházat,
– szénsavmentes ásványvíz,
– kis törölköző,
– tízórai, uzsonna

A következő fejezetben felsorolom milyen turnusok lesznek még a 2020-as nyár során.

Milyen turnusok lesznek még 2020 nyarán?

Petra Kangoo
Petra Kangoo