Törökország bármelyik részét választjuk a nyaralás helyszínéül, abban biztosak lehetünk, hogy gazdag látnivalóban lesz részünk. Az ókori civilizáció otthonaként, műemlékekben, ókori, görög emlékekben, kora őskori leletekben bővelkedik.

Az ország  legnépszerűbb turisztikai célpontja az  Égei-tenger-,  (Fethiye; Marmaris:, Icmeler, Oludenizés városaival)  és a  Földközi tenger régió, azaz a  Török Riviéra (Alanya, Belek, Manavgat, Antalya, Kemer, Side, és környező városaik).

Az Égei-tenger nemcsak panorámájával, átlátszó, kék vizű tengerpartjával, és történelmi emlékeivel csábítja a turistákat.  Itt található a világ 7 csodájából az Artemsz templom és a Jelenések hét gyülekezetének helyszíne: Epheszosz, Szárdisz, Philadelphia, Pergamon,  Szmirna, Thiatira és Laodikeia.    

Ha a  Török Riviéra-t választjuk nyaralásunk célpontjául,  akkor  az egyik legnagyobb látogatottsággal büszkélkedő régiót szemeljük ki. A hosszan elnyúló tengerpart, a csodás fények, a nyár, a jókedv, a boldogság, a fesztiválok, zene tánc, helyszínét…