A Targenta innovatív magyar vállalkozás elérhetővé tette folyamatosan bővülő, jelenleg 12 000 magyarországi orvosi szolgáltatást tartalmazó adatbázisát – írja az MTI.

A szolgáltatások területi elhelyezkedés (pl. Miskolc), szakterület (pl. Gasztroenterológia), módszertan (pl. ultrahang), invazivitási szint és ár szerint kereshetőek és rendezhetőek.

Az adatbázis publikálása azért vált éppen most időszerűvé, mert a felmerülő betegigények túlnyomó része mostanra már
sokszorosan lefedésre került, és úgy gondoljuk, keresőnket használva a legtöbben találnak egymással összevethető, számukra releváns szolgáltatásokat. Az egyelőre 40 különböző magánkórházban, orvosi centrumban igénybe vehető, hatalmas mennyiségű szolgáltatást gondosan, szakszerűen bekategorizálva tudjuk a közönség rendelkezésére bocsátani. Maga az adatbázis havi szinten frissül új magánorvosi központokkal, célunk a lehető legmagasabb lefedettség elérése mellett a mindig friss tartalom (élő linkek, telefonszámok) biztosítása.

Az adatbázis használata 10 keresésig ingyenes, utána havidíjas rendszerben vehető igénybe az app.targenta.org oldalon magyar és angol nyelven. Az adatbázis használata regisztrációhoz kötött (l. a szöveg alatti gombot), fontos azonban hangsúlyozni, hogy önmagában a regisztráció semmiféle kötelezettséggel nem jár, illetve a legszigorúbb szabályok szerint őrizzük a személyes adatokat.

“A megvalósításkor a szakmaiságot és a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartottuk” – mondja Zsákai Lilian molekuláris biológus, a vállalkozás alapítója – “Adatainkat magasan képzett szakemberek dolgozzák fel, a közösségért pedig ingyenes szolgáltatásainkkal és térítéses szolgáltatásaink esetében megfizethető árainkkal szeretnénk tenni.”

A szolgáltatást a https://app.targenta.org oldalon érheti el, míg az innovatív cégről és annak egyéb újszerű szolgáltatásairól a https://targenta.org oldalon tájékozódhat.