A Lukacs & Mate hajótervezési cég Balatonfüreden található. Nemcsak luxus hajóbelsőt álmodnak meg a fiúk, hanem állami projektekben és hajó felújításokban is aktív szerepet vállalnak. Amit látványterven elkészítenek, azt fogja kapni a megrendelő.

MIÉRT NEM ELÉG “SIMA” BELSŐÉPÍTÉSZT MEGBÍZNI A HAJÓ BELSŐ MEGTERVEZÉSÉVEL? 

A hajó egyrészt a vízen hatékonyan üzemeltethető, (a felhasználási célt) kiszolgáló szerkezet. Másrészt egy különálló mindentől függetlenül működni tudó úszó élettér. Lényege hasonlóan a szárazföldi épített terekhez képest, hogy kielégítse a felhasználók igényeit. Ezen igények kielégítése mögött számos gépészeti rendszer, megoldás áll, melyek ellentétben a szárazföldi lakóterekéhez képest sokkal közvetlenebbül jelen vannak a tér szövetében. Emiatt nagyobb mértékben meghatározzák annak a szerveződését. Ezen látszólagos megkötéseket és a funkcionalitást figyelembe véve, a tér játékos szervezésével egy jól használható, megjelenésében elegáns (a kért igényeket hiánytalanul kielégítő), kényelmes élettér jön létre.
“Vizi lét” miatt a tereknek, bútoroknak van egy egyedi “hajós” formai, funkcionális megjelenése (például: formailag a lekerekítések… funkcionálisan a peremelések…) Figyelembe kell venni, hogy a hajó folyamatos mozgásban van, nem statikus mint egy ház. Ez is tűnhet megkötésnek, korlátnak ami inkább egy kezdetleges körvonal, skicc amit kidolgozva egy teljesen új egyedi dolog jön létre.

Lukács Máté
tulajdonos, vezetőtervező
Török Ádám
formatervező, belsőépítész

Kapcsolat

Lukács Máté

Mobiltelefon: +36 30 426 7649
E-mail: lukacsmate.design@gmail.com

Kapcsolódó cikkek: