Ha valaki biciklivásárláson töri a fejét, akkor azonnal felmerül benne a kérdés, hogy a hatalmas választékból hogyan találja meg a megfelelő típust. A színek és a formák között bőven akad több mindenre alkalmas változat, így először azt érdemes megfontolni, hogy hol és milyen célra használnánk a kétkerekűt. Ebben a cikkben bemutatjuk a legkedveltebb kerékpár típusokat, amiket akár az interneten is be lehet szerezni.  

Milyen biciklit érdemes vásárolni? 

Az első és legfontosabb, hogy sose bízzuk másra a választást. A legjobb, ha ki tudjuk próbálni azt a darabot, amit be akarunk szerezni, de szerencsére online minden méretet megtalálhatunk, így nem okoz majd nekünk csalódást. Ha tehetjük, akkor próbáljunk meg olyan modellt keresni, ami száz százalékban megfelel az igényeinknek. A kerékpárok forgalmazásával foglalkozó webáruházakból azonban női, férfi és gyerek kétkerekűeket egyaránt rendelhetünk. 

Ami viszont a különféle típusokat illeti, manapság rengeteg változatban kaphatóak speciális darabok. Beszerezhetsz városi, trekking, esetleg cross kerékpárokat, de nem hagyhatjuk ki a felsorolásból az országúti, illetve a mountain bike modelleket sem. Bármelyik mellett voksolsz, a legfontosabb, hogy gondold át, mire használnád a legtöbbet.  

Városi kerékpár 

Az egyik legkeresettebb változat egyértelműen a városi bicaj, hiszen a legtöbben munkába vagy vásárolni mennek ezzel a járművel. Ez használható sík terepre és szilárd útburkolatra, így, ha a mindennapokra keresel kétkerekűt, ezzel oldanád meg a közlekedést, akkor a city változat lesz a számodra legjobb választás. A kerekek nagy átmérővel rendelkeznek, így szinte percek alatt elérhető a kívánt úti cél. Az egyéb hasznos kiegészítőkkel – mint a sárvédő, a csomagtartó, esetleg a kosár – sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz a kerekezés.  

Trekking és cross kerékpárok 

Amennyiben sokat használnád közlekedésre, de néha szívesen elnéznél az erdőbe, esetleg túráznál egy keveset, akkor a legjobb lesz a cross vagy a trekking, amelyek strapabíróbbak, mint a városi modellek. Nem túl sportosak, tehát nem egy mountain bike verziók, amelyek bár szintén kedveltek, sokkal speciálisabbak, így valamivel kevesebben keresik őket. A két típus között az a különbség, hogy míg a cross eredetileg csupasz, addig a trekkingen találhatóak különféle kiegészítők, mint a dinamó, a csomagtartó, illetve a sárvédő. Nem véletlen, hogy a városi kétkerekűk után ezek a legkedveltebbek.  

Összegezve 

Ami tehát a kerékpárvásárlást illeti, a legfontosabb, hogy gondold át, hol és mennyit tekernél az adott darabbal. A legtöbben a városi, illetve a trekking bicajokat keresik, hiszen ezek sokrétűen használhatóak. Amennyiben azonban sportosabb alkat vagy, szeretsz túrázni vagy az országúton kerekezni, akkor elgondolkodhatsz akár egy strapabíróbb mountain bike, esetleg egy versenyeken használható változaton egyaránt.