Ki ne örülne egy otthoni jacuzzinak, és ne szeretné egy hosszú nap fáradalmait a csobogó vízben kipihenni, vagy hétvégén lazítani a családjával, barátaival. Íme néhány hasznos tipp a megfelelő jacuzzi kiválasztásához, hogy az otthoni jacuzzi sok örömöt és ne sok bosszúságot okozzon!

7 hasznos tipp jacuzzi választáshoz

  1. Jól válaszd meg a méretet!

Jacuzzi vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy hányan fogják használni a jacuzzit és ez alapján kiválasztani a méretet. Ha csak a szűkebb család használja, akkor elég egy kisebb, de ha szeretnél jacuzzi partykat szervezni a barátaidnak, akkor inkább nagyobb modellt válassz! Fontos tudni, hogy ha egy jacuzziban 4 férőhelyet alakítottak ki, az nem feltétlenül jelenti, hogy egyszerre négy felnőtt ember tudja használni. A jacuzzi gyártók arra törekszenek, hogy a masszázsmedence minél több féle élményt nyújtson, mindegyik férőhelynél máshol helyezkednek el a fúvókák, de ha mindegyik férőhelyen ül valaki, akkor lehet, hogy a lábrésznél már szűkös lesz.

2. Hova szeretnéd elhelyezni?

A lakásban, a teraszon vagy esetleg a kertben? Úgy kell a jacuzzi helyét kiválasztani, hogy legyen elegendő hely ne csak a medencének, hanem a ki-beszálláshoz is. Azt is számításba kell venni, hogy a kiválasztott helyre hogyan lehet a jacuzzit eljuttatni. Hiába van elegendő helyünk, ha az oda vezető úton egy ajtón, vagy lépcsőfordulón nem fér át a kiválasztott jacuzzi. Szerencsére ma már számos kreatív megoldás létezik a jacuzzi szállítására, de a kellemetlen meglepetések elkerülése miatt erről érdemes előre tájékozódni.

3. Fúvókák – nem a mennyiség számít!

Általános tévhit, hogy minél több fúvóka van egy jacuzziban, az annál jobb. Ez nem feltétlenül van így, a fúvókák számánál sokkal fontosabb szempont a fúvókák és a szivattyúk elrendezése. Hiába van egy jacuzziban sok fúvóka, ha azok nem arányosan, átgondoltan vannak elhelyezve, nem fognak kellemes élményt nyújtani. A komoly masszázsmedence gyártók évekig fejlesztik és tesztelik a medencéket, hogy a legjobb élményt tudják nyújtani. 

4. Áramfelhasználás

Jacuzzi vásárlás előtt érdemes rákérdezni, hogy milyen áramellátásra van szüksége az adott típusnak. Vannak olyan jacuzzi típusok, amik 230 V-on működnek, de vannak olyanok, amiknek 400 V-ra van szükségük.

5. Milyen márkát válasszunk?

Trabant vagy Volvo? Ahogy az autóknál is számít a gyártó, nincs ez másként a jacuzzikál sem. Ha el akarod kerülni a bonyodalmakat, csak olyan márkát válassz, amelyik már több éve jelen van Magyarországon. Ezek a cégek probléma esetén azonnali segítséget tudnak nyújtani, van megfelelő alkatrészellátás és szervízháttér. Külföldi cégektől az interneten ma már könnyedén lehet jacuzzit rendelni, de probléma esetén nehézkes a kommunikáció velük, és arról álmodni sem lehet, hogy személyesen kiküldenek valakit a problémát orvosolni.

6. Legyen szervizelhető!

Előfordulhat, hogy problémák lesznek egy jacuzzival, és akkor nagyon nagy előny, ha olyan típust választottál, ami könnyedén szervizelhető. Ez nem mindegyik modellnél van így, vannak olyan jacuzzik, ahol nehezen hozzáférhető a gépészet.

7. Legyen hőszigetelt!

A hőszigetelés csökkenteni tudja a fenntartási költséget, ennek akkor van leginkább jelentősége, ha kültéren használod a jacuzzit.