Amit a kutyaruhákról tudni érdemes

A kedvencünk ruháinak kiválasztásánál van pár dolog amit fontos tudnunk és nem szabad csak a pénztárcánk illetve a szépérzékünkre hagyatkozva választani.

Az első a kutyaruha anyaga

A nagyszőrű kutyusok esetében igyekezzünk jobbanszellőző anyagú kutyaruhát választani. Hiszen hosszúszörű kedvencünknek eleve a nagy bundája és a vastag ruha erősítheti a viszketését.
Rövid vagy enyhe szőrzetű kutyáknál viszont jobb egy zártabb és vastagabb ruhát választani, ami a kihüléstől megfelelő mértékben tudja védeni.

A harmadik dolog a kutyaruhákon kimondottan a nyakrészénél, a szájával könnyen elérhető lógó, csüngő díszek. Ezeket amennyire lehet kerüljük, vagy várgjuk le, esetleg miután feladtuk a ruhát a kutyára gondosan tűrjük be, hogy kedvencünk ne érje el.

Kutyaruha méretének megállapítása

A méret kiválasztásánál 3 helyen kell megmérni kutyusunkat. 

  1. Nyak átmérője
  2. Hát hosszát a farka tövétől a nyakig
  3. Mell átmérője az első két láb mögött

TIPP: A kutyaruha.hu webshopban a termék kiválasztásánál ez pontosan fel van tüntetve. Így biztosan nem nyúlunk mellé a választásnál.  

 Ezek után, ha már tudjuk a fő szempontokat és azt is, hogy miként mérjük le kedvencünk méreteit, akkor kezdődhet a vásárlás. Hiszen ezeket a rövid kis szabályokat ha betartjuk, akkor nem tudunk rosszat vásárolni. És hát semmi sem olcsóbb a jónál, mintsem rosszból olcsón többet venni… 

Minöségi és jó áron kutyartuhát venni szerintünk webáruházból érdemes. Mert a bevásárlóközpontokban és olcsóbb kisüzletekeben ólcson megvásárolt darabok sajnos nem mindig hozzák azt a tartósságot és minőséget mint amire számítunk. Egy kutyaruha webáruház esetében ez azért más, mivel ott kimondottan ezzel foglalkozó, ehez értő csapat dolgozik, hogy kiszolgáljon minden kis gazdit és kedvencét. 

 Cikkünkben kiemelnénk egy webáruházat ahol hatalmas választék várja kutyusodat és ahol a pénztárcánk is elégedett marad a vásárlás után. Ez pedig a www.kutyaruha.hu

kutyaruha 2

Végszónak annyit mindenképpen érdemes még hozzű tennünk illetve leszögeznünk, hogy minden kutya más és más természetű. Van olyan nagybundás aki mégis szereti a meleg ruhákat amitől méginkább jobb lesz a közérzete. És van olyan rövidszőrű is aki jobb szereti a szellős ruhákat. Ezeket nekünk kell kitapasztalnunk a kiskedvencünknél és ha ez megvan akkor utána már nem fog gondot okozni a kutyaruha választás számunkra.