A falmatrica leszedéséhez szükséges eszközök

A leszedéséhez nincs től sok mindenre szükségünk. Igazából elég hozzá egy szike, vagy csipesz, esetleg valami éles tárgy amellyel alá tudunk majd nyúlni. Illetve egy ollóra attól függően, hogy mekkora falmatricát kell vissza szedni. Mert viszaszedéskor előfordulhat, hogy vissza tapad és akkor azt a részt újból meg kell kezdeni és újból vissza kell majd szedni és hát valljuk be őszítnén, ki az aki szereti a dupla munkát? Mikor valamit kétszer kell megfogni, ahelyett hogy mehetnénk tovább a dolgunkra, vagy esetlegesen rakhatnánk fel az újonnan vásárolt falmatricánkat 🙂

A Leszedésének a menete

A leszedéshez jól nyújtsunk és melegítsünk be ha óriás matricát veszünk le a falról mivel nem lesz egy pihentető jóga gyakorlat. Ellentétben maga a művelet egyszerű és semmyilen előképzettséget vagy szuper képességet nem kíván.

Szóval a szerzett vagy választott éles eszközünkkel próbáljunk meg a falmatrica egyik szabadon választott részénél alá nyúlni egy picit. Ezután próbáljunk meg lehúzni a falról pár centimétert, hogy rendesen megtudjuk fogni. Ha ez megvan akkor innen már könnyű dolgunk lesz.

Fogjuk meg a már felhúzott részt és amennyire lehet visszafelé a fal fe ívén lehúzni úgymond közel 180%-van vissza hajlítva a matricát. Így lesz a legjobb és így védhetjük a festéket illetve a tapétát alatta a visszaszedés közben.

Leszedés utáni teendők

Leszedés után a legjobb ha összegyűrjük a fóliát minnél erősebben, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalja majd a szemetes zsákban. Itt szeretnénk megemlíteni az ökológiai lábnyomot és ezzel felhívni minden kedves olvasó figyelmét arra, hogy amennyiben lehet törekedjünk a megfelelő szelektálásra.

Könnyen leszedhető falmatricák: