SEO eszközök, mit használ egy SEO szakember?

SEO szakemberként keresőoptimalizálással foglalkozom. Időről időre felmerül a kérdés, milyen SEO eszközöket érdemes használni a keresőoptimalizálás során. Sokan keresnek meg emailben, telefonon, ezért arra gondoltam, ebben a cikkben leszek segítségetekre, milyen szoftwerek, toolok, böngészőbővítmények között válogathattok, ha a honlap eredményességén szeretnétek javítani, a hibákat kikeresni.

A keresőoptimalizálás nem egy egyszerű és könnyen megoldható feladat. Haladhatsz vele lépésről lépésre segítségedre lesz egy korábbi cikkem: Keresőoptimalizálás lépésről lépésre kezdőknek

A Google algoritmusai több, mint 200 tényező alapján lettek összeállítva, folyamatosan változtatják őket és túlnyomó részben nem is publikusak. Lehet következtetéseket levonni, elemezni és stratégiát felállítani, de ez nagyon összetett feladat.

Bizonyos esetekben a honlap tulajdonosa is képes ezeket megfelelően használni, de ezek a SEO eszközök nem helyettesítik azt a SEO szakértő munkáját. A SEO szakember napi szinten ezzel foglalkozik és összességében jobban átlátja, melyik weboldalon használhat egyéb olyan kis tippet és apró kis trükköt, ami egy másik weboldalon nem érvényesül, nem teljesít olyan jól. Mindezt pedig úgy, hogy a Google irányelveinek is megfeleljen. Én mindenképpen azt javaslom, hogy bízd ezt szakemberre, azt pedig, hogy mi alapján válaszd ki a lehetséges jelöltek közül iránymutatásnak itt olvashatod el: Keresőoptimalizálás szakértő, mi alapján válassz SEO szakembert.

Na de nézzük a SEO eszközöket, melyek segíthetnek azoknak a honlap tulajdonosoknak, akik mégis csak saját kezűleg szeretnék megoldani a keresőoptimalizálást.

SEO eszközök, mit használ a SEO szakember a keresőoptimalizálás során?

A linkre kattintva megtudhatod, hogy pontosan melyek ezek az eszközök, mit és mire használj 🙂