Én elég laza anyukának tartom magamat – no nem mindenben, de a nyilvános helyen való szoptatás már az első gyerekemnél sem okozott gondot.
Ha úgy jött ki a lépés, akkor valahogy mindig megoldottam és nem rohantam haza, ha elérkezett az etetés-idő. Ebben nagy segítségemre voltak a szoptatós melltartók és felsők, így legalább a szülés utáni plötyi hasamat nem kellett villantanom.

Azt hiszem kevés olyan hely illetve helyzet van, amiben nem szoptattam a harmadik gyerekemet. Ő az, aki már párhetesen szülinapi zsúrból szülinapi zsúrba pörgött, rendszeres játszóterező. Kénytelen tárgyalásokra is jönni velem Londonba, ahonnan a kismama ruhák egy részét hozzuk, a magyarországi üzleti megbeszéléseknek természetesen oszlopos tagja és még hosszan sorolhatnám, hogy mennyi helyen járt már. Márpedig ennie akkor is kell, ha van két óvódás testvére és egy vállalkozó anyukája, egy folyton mozgásban lévő családja.

Ennek ellenére, (vagy pont ezért?) vele gyulladt be legtöbbször, kb kéthetente a mellem. A védőnő rávilágított, hogy éppen azért, mert gyakran stresszes helyzetekben, nem megfelelő pózban szoptatom, és ilyenkor a tejleadásom sem olyan jó. Mert nekünk még olyanunk is van. 🙂 Nem elég, hogy mindig megfelelő legyen a tej mennyisége és minősége, még a tejleadásban is topon kelll lenni. Én ezen nagyon jót mulattam. És rájöttem arra, hogy kevésbé kapkodós és stresszes a terepen szoptatás, ha kicsit jobban elő van készítve. Ehhez remek eszköz a szoptatós kendő. Kényelmesen be lehet alá bújni, nem kell izgulni azon, hogy ki mit lát meg belőlünk, viszont lehet kukucskálni a babához, mert azért szerintem érezni kevés.

Ezek alapján olyan szoptatós kendőt választottam a mummer.hu termékkínálatába, ami finom, puha pamutból készült, szép mintájú (nem égő a játszótéren) és elég bő, ahhoz, hogy tudd nézni a babádat etetés közben. Ami még szuperebbé teszi, hogy nem csak szoptatáshoz használhatod, hanem előtte és utána sálként viselheted.