Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus több száz felhasználója jelezte az audio problémákat, aminek javítása meglehetősen költséges. A felhasználók csak bizakodni tudnak, hogy garanciában lehet megoldani a hibákat. Sok szakértő úgy véli, hogy a felhasználók által említett audio meghibásodások az iPhone 7 és a 7 Plus esetében az elhasználódás miatt következnek be.

Az iPhone 7 és 7 Plus óriási sikert jelentett 2016 szeptemberében, amikor megjelentette a gyártó.  

Ezek a kiemelkedő Apple eszközök külső megjelenésükben az előző szériához hasonlítanak, de az iPhone 7 és 7 Plus igazi erősségei a belső jellemzőkben rejlenek. A telefonok fantasztikus teljesítményt nyújtanak, két hangszóróval rendelkeznek (médiafájlokhoz és a beszédhez), és az innováció: a vízállósággal rendelkező kamera. (1 méteres mélységig és 30 percig meríthető a vízbe.) A megvásárolt iPhone 7 vagy a 7 Plus telefon tulajdonosai ódákat zengtek a  7-es sorozatról és a csodálatos képességeiről. Az idő elteltével azonban olyan problémák jöttek elő, ami leginkább az audio IC-vel kapcsolatosak voltak.

Melyek ezek az audio problémák és azok tünetei?  Nézzük meg az iPhone 7 audio chip problémáit:

  • a telefon kihangosítója működésképtelen (szürke színű hangszóró gomb / ikon)
  • iPhone 7 Siri nem reagál a hangunkra
  • a beszéd hangszórója hívás közben néma
  • nem rögzít a mikrofon
  • telefon elakad az Apple logóján, a rendszerindítás nagyon lassú

Mi a leggyakoribb oka a hang problémának?

A leggyakoribb hang problémák okai az  iPhone 7 és 7 Plus-ban megegyeznek: az Audio IC chip forrasztási pontokon keresztül csatlakozik az alaplapra, amely deformálódás vagy a készülék sérülése esetén elválik az alaplapról, így megszűnik a kommunikáció.

A C12 pad könnyen szakad, különösen, ha a felhasználó “határozottabban’ kezeli a telefont. Ilyenkor a  hangkártya könnyen megsérülhet.  A telefon folyamatos hajlításnak van kitéve, még akkor is, ha zsebben vagy a táskában tartjuk. Az audio IC szerkezetében a leggyengébb pont az érintő chip alatt lévő M1-es pad. Ugyanez a probléma merült fel az iPhone 6-ban is. Az Apple nem tett semmit, hogy megerősítse az M1-et; nem találtak megoldást arra, hogy megvédje az audio chipet a normál hajlítással való sérülésektől.

Megfigyelték, hogy a C12 rosszul van csatlakoztatva a telefonhoz, és ezért okoz gondot.  Idővel a telefon hangja teljesen leáll, ami még akadályozza a telefon bekapcsolását is.

Javítható az audio IC?

Optimális esetben a C12 audió pad javítható. Ha a telefon már nem garanciális, és szeretné olcsón megjavíttatni, akkor a következő lehetőséget ajánljuk: a hiba javítható az audio IC chip kiforrasztásával és egy mikroméretű vezeték hozzáadásával. Ez megerősíti az M1-et; ugyanakkor egy nagyobb mozgásteret is ad a normál hajlításra. Ezzel az egyszerű technikával nemcsak a hangszóró és a mikrofon problémáját tartalmazó iPhone 7-es hangkibocsátási hibáit tudjuk kijavítani, de megakadályozzuk ezzel, hogy ugyanez a probléma előjöjjön a jövőben. 

Megoldhatjuk az iPhone audio IC problémáját. Nézze meg, hogyan dolgozunk az iPhone javító műhelyében:


A legjobb megoldás az iPhone 7 és a 7 plus audio chip problémára az IC chip cseréje .

iPhone 7, 7 Plus audio IC chip javítás, csere

£69.00

Kattintson a megrendeléshez!