Milyen érvek szólnak a villanyszerelő szakma mellett? Van-e jövője a szakmának Magyarországon vagy külföldön? Megéri-e egy villanyszerelő OKJ képzés elvégzése?

A villanyszerelő szakma

A válasz egy határozott igen. A villanyszerelő szakma az egyik legnagyobb hiányszakma ma Magyarországon. A jó és megfizethető szakemberek után nagyon nagy a kereslet és nem valószínű, hogy ez az elkövetkező időkben csökkenne. A szakszerűen elvégzett munka mindig a legjobb referencia!

Ha az ember nem szeretné a jövőjét a teljes véletlenre bízni, akkor megéri olyan szakmát tanulni, ami biztos jövedelemforrást jelent.

Maga a szakma egy nagyon széles területet fed le. Összetett szakmai ismeretekre van szükség. Ezekkel pedig egy villanyszerelő OKJ képzés keretében ismerkedhetsz meg.

Mit csinál egy villanyszerelő?

Ha te is villanyszerelő OKJ képzésre szeretnél jelentkezni, a tanfolyam elvégeztével többek között a következő feladatok várhatnak rád:

  • épületek villamos rendszerének kialakítása
  • elosztó berendezések szerelése
  • villámhárítók szerelése
  • világítási berendezések, készülékek beüzemeltetése
  • elektromos készülékek karbantartása

Villanyszerelő OKJ képzés – mit kell tudni a tanfolyamról

A villanyszerelő OKJ tanfolyam elvégezhető Budapesten és az ország más területein egyaránt. A jelentkezés előtt mindig részletesen el kell olvasni a követelményeket. Néhány alapfeltételnek ugyanis meg kell felelni.

Az egészségügyi követelmények között szerepelhet:

  • jó fizikum
  • egészséges gerinc
  • jó egyensúlyérzék
  • látásélesség, színlátás és térlátás

Az órákra mindenképpen be kell járni. Ha nem veszel részt rajtuk vagy átléped a maximális hiányzási keretet, vizsgázni nem fogsz tudni. A szigor nem véletlen. Nagyon sok technológiai, egészségügyi és biztonsági leírást kell a munka folyamán megtanulni. A villanyszerelő szakma a fokozott baleseti veszéllyel járó munkakörök közé sorolható.

Az OKJ képzés során gyakorlati és elméleti oktatásban egyaránt részesülnek a diákok.

A szakmádat akkor fogod igazán szeretni és értékelni, ha fontos Neked, hogy az elvégzett munkádnak kézzel fogható eredménye legyen.

Hol helyezkedhetsz el a villanyszerelő OKJ tanfolyam után?

A jó szakemberek számára mindig van hely a szolgáltató szektorban és az építőiparban. Alkalmazottként és vállalkozóként egyaránt.

Magyarországon és külföldön is nagy a kereslet a jó szakemberek iránt.

Amennyiben téged is érdekel a villanyszerelő OKJ képzés, tekintsd meg a SZTÁV Felnőttképző Villanyszerelő OKJ képzését. Az intézményben jól felszerelt tanműhelyek és kiváló oktatók várnak.