Van a napunknak egy közös pontja, amikor egy elégedett sóhajjal elengedjük az összes feszültséget, és azt érezzük, hogy végre. És azt is érezhetjük, mindegy milyen volt a napunk, azt is érezhetjük, hogy béke van, törődés és luxus vesz körül bennünket.

Ezt az érzést az ágyba bújás perce, a frissen mosott és vasalt damaszt ágynemű tudja megadni nekünk. Próbáljuk ki minél előbb.

Damaszt ágyneműhuzat előnyei

A damaszt ágyneműt érdemes vasalni, ettől friss, ropogós érzetet ad, ami a békebeli, nagypolgári élet érzését adhatja nekünk.

A damaszt ágynemű huzat pamutszálból készül, tehát kellemes érzés lesz a bőrünknek alvás közben. Ezen kívül jól szellőzik, és gondoskodik a mi hőháztartásunkról is. Ha mégis megizzadnánk, felszívja a keletkezett nedvességet.

Ami nem kényelmi, hanem háztartási szempontból fontos, hogy tartós anyag és könnyen kezelhető. Nem okoz problémákat, hanem megoldja azokat.

Damaszt ágynemű titkai

A damaszt ágynemű huzat anyagában mintás. Ezeket a mintákat a középkori Damaszkuszban még kézzel szőtték az anyagba. Mert a damaszt nem az anyagát jelzi, hanem a szövési formát.

Legfeljebb két különböző színű szálból lehet szőni az ilyen anyagokat. Manapság a köznyelvben a damasztszövésű ágyneműk az egyszínű geometrikus mintás ágyneműk, csíkos, kockás vagy pöttyös.

Tehát a damaszt ágynemű anyaga a pamut, amit aztán damasztszövéssel szőnek mintásra.

Az, hogy a pamut anyagból készült a damaszt ágynemű huzat, azt jelenti, hogy jól szellőzik, felszívja a keletkező nedvességet, könnyen mosható és jól kezelhető anyag.

bordo_csikos_damaszt_agynemuhuzat_pamut

Damaszt ágyneműhuzat leggyakoribb tulajdonságai

A damaszt ágynemű selymes tapintású, és puha, anyaga leggyakrabban pamut, vagy mako-pamut.

Makó-damaszt ágynemű huzat makó-pamutból készült, amely kiváló minőségű, felső-egyiptomi gyapotfajta magszálából készült. A makó-damaszt nem csupán a frissesség, hanem a luxus érzését adja majd nekünk.

A damasztszövésű ágyneműk leggyakrabban…

  • egyszínű
  • geometrikus mintás
  • csíkos
  • kockás
  • pöttyös

változatokban érhetőek el.

Damaszt ágyneműhuzatot leginkább egy csomagban érdemes beszerezni, hogy egyformák legyenek a paplanhuzat, a nagypárna és a kispárna is.

Az ágyneműhuzat leggyakrabban rejtett cipzárral készül, ami azért jó nekünk, mert nem fogja karcolni a bőrünket, és mivel rejtve van, kevésbé akad be, ritkábban tud elromlani.

A damaszt ágynemű 60 fokon mosható, és poratka allergiások számára is biztonságosan használható.

Kiváló minőségű damaszt ágyneműk között válogathatsz az agynemushop.hu webshopban.

Összegezve

A damaszt ágynemű a frissesség és luxus érzését adhatja nekünk, amikor egy fárasztó műszak után bebújunk az ágyba. Ez az érzés megalapozhatja a pihenésünk hangulatát, ezért érdemes minél előbb megtapasztalni. A damaszt ágynemű ezenkívül, jól szellőző és nedvszívó anyag, ami jó érzés a bőrünknek és pihentető a szervezetünk számára.