A HEPA szűrők kiváló választást jelentenek azok számára, akik magas színvonalú levegőtisztítást igényelnek otthonukban. A high efficiency particulate air, azaz magas hatékonyságú részecske szűrők képesek eltávolítani a levegőből a különböző szennyeződéseket, allergéneket, penész spórákat és polleneket.

A HEPA szűrők működésének alapja a papír alapanyagba ágyazott üvegrostok képessége, amelyek a benne lévő részecskéket különböző módszerekkel fogják ki. Ezáltal biztosítják a levegő tisztaságát és szennyeződésektől való mentességét.

Európában, így Magyarországon is, a HEPA szűrőknek a 0,3 mikron nagyságú részecskék legalább 85%-át kell eltávolítaniuk. Magasabb hatékonyságú szűrők is elérhetők, amelyek akár a 99,97%-os szűrési képességgel is rendelkezhetnek.

A HEPA szűrők használata különösen ajánlott gyermekekkel és állatokkal rendelkező háztartásokban, valamint azokban, ahol valaki allergiás vagy légúti betegségben szenved. A szűrők segítségével a lakás levegője tisztább és egészségesabb lesz, kisebb a valószínűsége az allergiás reakcióknak és a légúti megbetegedések kialakulásának.

A nagyvárosokban, például Budapesten, a HEPA szűrők használata még fontosabb, hiszen a forgalomtól és egyéb külső forrásoktól származó levegőszennyezés csökkentése érdekében elegendő hatékony levegőtisztításra van szükség.

A HEPA szűrők különböző intenzitású változatai elérhetők a Porzsákcentrum kínálatában, ahol a szűrők kiválasztása egyszerű és gyors, csupán a porszívó gyártóját és típusát kell megadni a megfelelő szűrő megtalálásához. Ezenkívül további tartozékok, illatosítók és porzsákok is elérhetők, amelyekkel a porszívózás még hatékonyabbá és élvezetesebbé válhat.