Az állványok segítségével otthoni és hivatásos környezetben is biztonságosan és kényelmesen végezhetjük munkánkat. Természetesen állvány és állvány között is komoly különbségek lehetnek, így mindenképp érdemes alaposan utánajárni az állványok kínálatának online, vagy a szaküzletekben.

Milyen állvány típusok léteznek?

Ahhoz, hogy képbe kerülhessünk az állványok vásárlásának online lehetőségei és választéka terén, mindenekelőtt érdemes megismernünk, hogy a nagyvilágban milyen állványok közül válogathatunk. Ezen a téren az alábbiakat érdemes megemlítenünk:

Keretes állvány

A keretes állványok elsősorban a homlokzati munkálatokhoz használhatók. Mivel ez az állványtípus jellemzően könnyen felépíthető elemekből áll, így egymástól független munkaállomások is létrehozhatók.

Függesztett verziók

A függesztett állványok eltérnek a megszokott és látott állványrendszerektől. Ahogyan neve is utal rá, a függesztett állvány a magasban épített szerkezetről függesztve lógnak le. A függesztett állvány alkalmazása során kiemelten fontos, hogy használata előtt pontosan tervezzük és határozzuk meg a munkavégzés során a szerkezetre rótt tömeget.

Gurulóállvány

A gurulóállványok legnagyobb előnye a rugalmas mozgathatóság. A mobil állványok alján ugyanis kerekek helyezkednek el, melyeknek köszönhetően az állványszerkezet gyorsan, egyszerűen és kényelmesen mozgatható egyik ponttól a másikig.

Cső-állvány

Az építkezések során a legtöbbször cső-állványokkal találkozhatunk. A cső-állványok erős, nagy teherbírású alumínium csöves rendszerek. A szerkezet felépítése során ezek a csövek speciális bilincsekkel vannak összekapcsolva, a szerkezet pedig szabványos padlózattal egészül ki. Az cső-állvány előnye, hogy rendkívül jól kombinálható, melynek köszönhetően szinte bármely bonyolultabb munkához ideális.

Moduláris állvány

A moduláris állvány a cső-állvány fejlettebb változata, mely már egyszerűbben és gyorsabban felépíthető, miközben teherbírása is nagyobb. A moduláris állványok tökéletesek mázoló- és falburkoló munkákra, épületek tatarozására és felújítására.

Bakállvány

Végül, de nem utolsó sorban mindenképp érdemes megemlíteni az úgynevezett bakállványokat. A bakállványok alacsonyabb magasságban történő munkavégzéshez ideálisak, 1-3 méter magasságig. Jó szolgálatot tehetnek például falazó- és vakolómunkák során.

Állvány kínálat webáruházakban

Természetesen a webáruházak kínálata nagyban függ attól, hogy honnan rendelünk és milyen márka termékeit keressük. Alapjában véve a legtöbb pofi állványokat kínáló üzletben megtalálhatók:

  • hagyományos állványrendszerek
  • gurulóállványok
  • egyéb kisebb állványszerű eszközök (áthidalók, fellépők, szerelődobogók)

Az olyan megbízható webáruházak esetében, mint a Szerszámváros, a fenti állvány típusok megtalálhatók, de ezen felül különböző létra típusok is megtalálhatók, ha éppen ezen a téren keressük számításunkat.

Összegezve

Az állvány vásárlás terén tehát először is érdemes eldöntenünk, hogy a fenti típusok közül melyik is jelenthet megoldás számunkra, ezt követően pedig egy széles és minőségi kínálattal rendelkező áruházat érdemes keresnünk, mint amilyen a Szerszámváros is.