Ha az autód erőtlen, a szokottnál (jelentősen) többet fogyaszt, sűrű füst és szúrós szag távozik a kipufogódból, vagy csökken a nyomaték, akkor valószínűleg ki kell tisztítani a részecskeszűrődet. A hibát egyébként általában egy sárga lámpa jelzi a műszerfalon.

Mit tehetsz, ha eldugult a részecskeszűrőd?

A részecskeszűrőd nem engedi a levegőbe a kipufogódon keresztül a káros anyagokat és az aprócska szilárd részecskéket.

Ha eldugult a szűrő, akkor két választási lehetőséged van.

  1. Vásárolhatsz egy gyárit (ez többszázezres tétel is lehet autótípustól függően), vagy
  2. vásárolhatsz egy utángyártott szűrőt (ez nem biztos, hogy kompatibilis).

De ezek felesleges kiadások, hiszen legtöbbször csak eldugult és orvosolni tudjuk.

A legköltséghatékonyabb és legegyszerűbb megoldás az, ha elhozod hozzánk az autódat (vagy futárral elküldöd csak a szűrőt) és kitisztítjuk, megjavítjuk. A részecskeszűrő a tisztítás, javítás után olyan lesz, mint az új és biztonsággal használhatod tovább a kocsidat.

Miért fontos kitisztítani a részecskeszűrőt?

Azért, mert ha nem tisztíttatod ki, ha nem javíttatod meg, akkor rövid idő alatt károsodni fog az autód motorja. Ezt jobb megelőzni, nem érdemes a teljes motorcseréig vagy motorgenerálig eljutni és százezreket, milliókat kifizetni.

Ha menthető a részecskeszűrő, akkor az esetek majdnem 100%-ban tökéletes megoldást nyújt a tisztítás, javítás.

Kitisztítjuk, megjavítjuk, garanciával és olyan lesz, mint újkorában!

Hozd el hozzánk az autódat, vagy küldd el futárral a szűrőt és szakembereink egy speciális – kifejezetten gépjárművek részecskeszűrő tisztítására kifejlesztett gyártók által is engedélyezett eljárás során – géppel kristálytisztára tisztítják a szűrődet.

Annyira biztosak vagyunk abban, hogy tökéletes munkát végzünk, hogy a kitisztított részecskeszűrőre adunk  100 000 kilométer vagy 1 év garanciát. Ha annyi idő alatt ismét gond lesz vele, akkor garanciálisan újból kitisztítjuk.

Segítünk! Szakmai tanácsért, és árajánlatért hívj minket most a +36 70 7 737-737-es számon, vagy írj nekünk mailt az info@dpfking.hu mailcímre.