A WEBiskola.hu egy kiváló lehetőség azok számára, akik szeretnének megtanulni weboldalakat készíteni nulla anyagi ráfordítással.

Mi az a WEBiskola?

A WEBiskola.hu egy ingyenes, magyar nyelvű weboldal, amelynek célja, hogy a webfejlesztés alapjait bárki számára elérhetővé tegye. A tananyagok HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL és WordPress témákat fednek le, és könnyen követhető, lépésről lépésre történő útmutatást nyújtanak.

A WEBiskola.hu ideális kezdőknek, akik szeretnének megtanulni weboldalakat készíteni, de nem rendelkeznek előzetes programozási ismeretekkel. A weboldal ezenkívül hasznos lehet azok számára is, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal, de szeretnék bővíteni tudásukat.

A WEBiskola.hu főbb jellemzői a következők:

 • Ingyenes: A weboldalon található összes tananyag ingyenesen elérhető.
 • Magyar nyelvű: A tananyagok magyar nyelven íródtak, így könnyen érthetőek a magyar anyanyelvűek számára.
 • Könnyen követhető: A tananyagok lépésről lépésre történő útmutatást nyújtanak, így könnyen követhetőek még a kezdők számára is.
 • Széleskörű témakörök: A weboldal a webfejlesztés legfontosabb témáit fedi le, a HTML-től a PHP-ig és a WordPress-ig.

Miért tanulj webfejlesztést?

A webfejlesztés egyre keresettebb készség a munkaerőpiacon. A weboldalakat és webes alkalmazásokat fejlesztő programozókra óriási a kereslet, és ez a tendencia várhatóan a jövőben is folytatódni fog.

Íme néhány ok, hogy miért érdemes webfejlesztést tanulni:

 • Keresett szakma: A webfejlesztők rendkívül keresettek a munkaerőpiacon. Számos cégnek van szüksége weboldalra és webes alkalmazásokra, és kevés a képzett webfejlesztő. Ez azt jelenti, hogy a webfejlesztőknek viszonylag könnyű állást találniuk és magas fizetést kapniuk.
 • Jövedelmező: A webfejlesztők és programozók jól keresnek. A magyarországi fejlesztők fizetése általában magasabb az országos átlagnál, a tapasztaltabb fejlesztők természetesen jóval jobban keresnek, mint kezdőbb társaik.
 • Sokoldalú: A webfejlesztés egy sokoldalú készség, amellyel számos területen el lehet helyezkedni. Lehet weboldalakat fejleszteni cégeknek, magánembereknek, non-profit szervezeteknek, vagy akár saját magadnak is.
 • Könnyen tanulható: A webfejlesztés viszonylag könnyen tanulható. Számos online és offline forrás áll rendelkezésre, amelyekből megtanulhatod a webfejlesztés alapjait. Ezenkívül a webfejlesztő közösség nagyon nyitott és segítőkész, így könnyen találhatsz segítséget, ha elakadsz.
 • Kreatív: A webfejlesztés egy kreatív terület, ahol megvalósíthatod az ötleteidet. A weboldalakat és webes alkalmazásokat úgy tervezheted meg és fejlesztheted le, hogy azok megfeleljenek az igényeidnek és elvárásaidnak.
 • Szórakoztató: A webfejlesztés egy szórakoztató tevékenység, amellyel örömmel fogod tölteni az idődet, ha szeretsz alkotni. Ha szereted a kihívásokat és a logikai gondolkodást, akkor a webfejlesztés ideális hobbi vagy akár hivatás lehet a számodra.

A webfejlesztés egy remek lehetőség arra, hogy elsajátíts egy keresett és jövedelmező készséget, amellyel számos területen elhelyezkedhetsz. A webfejlesztés egyben kreatív és szórakoztató tevékenység is, amellyel örömmel fogsz tölteni az idődet.

Hogyan legyél webfejlesztő?

A webfejlesztés elsajátítása egy izgalmas és kifizetődő utazás lehet. Azonban a rengeteg technológia és keretrendszer miatt nehéz lehet tudni, hogy hol kezdj.

Ebben a fejezetben bemutatjuk a webfejlesztés alapjait, és segítünk eldönteni, hogy frontend vagy backend fejlesztő szeretnél-e lenni. Ezenkívül egy roadmap-et is adunk, amely segít a tanulmányaid során.

1. Tanuld meg a web alapjait

Mielőtt elkezdenéd a webfejlesztést, meg kell értened a web alapjait. Ez magában foglalja a HTML, CSS és JavaScript nyelveket, valamint a HTTP protokollt és a webböngészők működését. Ezen a szinten még nem szükséges teljesen mélyreható tudás, csak az a fontos, hogy megfelelő alapot szerezz és rálátásod legyen az alapvető fejlesztési eszközökre.

2. Válassz frontend vagy backend fejlesztés között

A webfejlesztésnek két fő ága van: frontend és backend. A frontend fejlesztők a weboldal felhasználói felületével (UI) foglalkoznak, míg a backend fejlesztők a weboldal mögötti logikával és adatbázisokkal.

Frontend fejlesztés:

 • HTML: A weboldal tartalmának strukturálására szolgál.
 • CSS: A weboldal stílusát határozza meg.
 • JavaScript: Interaktív elemeket ad a weboldalhoz.

Backend fejlesztés:

 • Programozási nyelvek: PHP, Python, Java, Ruby, stb.
 • Keretrendszerek: Laravel, Django, Spring, Rails, stb.
 • Adatbázisok: MySQL, PostgreSQL, MongoDB, stb.

3. Kezdj el egy roadmap-et követni:

Miután eldöntötted, hogy frontend vagy backend fejlesztő szeretnél lenni, kövess egy roadmap-et, amely segít a tanulmányaid során. Számos online roadmap áll rendelkezésre, amelyeket ingyenesen használhatsz.

Frontend fejlesztő roadmap példa:

 1. HTML és CSS alapjai
 2. JavaScript alapjai
 3. Frontend keretrendszer (React, Vue.js, Angular)
 4. Projektmunka

Backend fejlesztő roadmap példa:

 1. Programozási nyelv alapjai (PHP, Python, Java, Ruby)
 2. Backend keretrendszer (Laravel, Django, Spring, Rails)
 3. Adatbázisok (MySQL, PostgreSQL, MongoDB)
 4. Projektmunka

4. Gyakorolj sokat

A webfejlesztés elsajátításának legjobb módja a gyakorlás. Szánj időt arra, hogy minden nap kódolj, és építs ki egy portfóliót a munkáidból.

5. Csatlakozz a webfejlesztő közösséghez

Számos online fórum és közösség áll rendelkezésre, ahol tanácsot kérhetsz és segítséget kaphatsz más webfejlesztőktől. Íme néhány példa: