Amit érdemes már az elején tisztázni: mi az, hogy autózár szerviz? Létezik ilyen?

Persze, hogy létezik, sőt: ennek keretein belül végzünk el minden olyan feladatot, javítást és cserét, aminek az autózárhoz van köze.

Miért kell külön autózár szerviz? Miért nem jó erre egy hagyományos?

Az autózár, mint minden zár, igencsak bonyolult, különleges műszer – nem mindegy, hogyan és mivel nyúlunk hozzá, mert súlyos károkat tehetünk benne. Szervizautónkban közel 200 féle eszköz, illetve szerszám található meg, amelyek célzottan az autózár problémák megoldását szolgálják, profin, roncsolás, zúzás nélkül.

 

Milyen helyzetekben lehet szükséged autózár szervizre?

  • Ha nincs meg az autókulcs / bezártad / beletört

 

Az autózár szerviz rapid, tehát gyors, azonnali, bármikor hívható megoldást nyújt. Garanciát vállalunk arra, hogy mindenféle felesleges károk okozása nélkül nyúlunk a kocsidhoz, és zártípusnak megfelelően, kinyitjuk azt.

Gyakori zártípusok a normál és a reteszes autózár.

Normál zár esetén viszonylag egyszerűbb a képlet, egy légpárna segítségével enyhén, károkozás nélkül kifeszítjük az autóajtót, majd egy speciális, drótszerű eszközzel, belülről kinyitjuk a zárat. 

Reteszes zárnál, amivel általában a német autótípusok, illetve az újabb modellek rendelkeznek, már nehezített a terep. Ezek ugyanis kizárólag a záron keresztül nyithatók a saját kulcsukkal, a feszegetés nem segít semmit, lopásgátlás szempontjából nyilván ezek megbízhatóbbak. Mi egy speciális eszközzel, dekódolóval oldjuk meg a zárnyitást.

Ha bármi egyéb probléma adódik, például beletört kulcs nehezíti a munkát, ehhez is vannak eszközeink. Amennyiben olyan természetű a probléma, hogy a zár javítása is indokolt, autózár szervizként szintén ellátjuk a feladatot.

  • Akkumulátor – ha lemerül, autózár szervizre is szükséged lehet!

 

Ebben az esetben nemcsak az autó bebikázást kell megoldani, hanem a zárnyitást is, autózár szervizként pedig mindkét esetben számíthatsz ránk. Mobil gyorsindítónkkal be tudjuk bikázni a kocsidat akkor is, ha lehetetlen helyen parkolsz, és egy másik autó nem férne oda.

  • A távirányító elveszti a kódot…

 

Előfordulhat, hogy a lemerült akkumulátor miatt – vagy más okból, de ez a leggyakoribb – a távirányító elveszti az autózár kódját, és újraprogramozásra szorul. Egy autózár szerviz számára ez sem jelent problémát, újrakódoljuk a távirányítót!

  • Zárproblémák esetén: csakis autózár szerviz!

 

Időnként előfordul, hogy olyan problémák adódnak az autózárral, amelyek nem oldhatók meg egy puszta autónyitással. Eltörik a zárszerkezet, tönkremegy, esetleg egy tolvaj feltörési próbálkozása miatt keletkezik benne kár. Ilyenkor a javítás vagy a csere mindenképp indokolt, és mi tudunk segíteni ezek megoldásában.

  • Pótkulcs készítése

 

Ha félsz attól, hogy esetleg elhagyod az autókulcsodat, vagy netán, bezárod az autóba, mindenképp érdemes pótkulcsot csináltatnod. Ha ilyen szolgáltatásra lenne szükséged, csak szólj nekünk! Amire viszont mindenképpen kérünk, hogy ne a kesztyűtartóban tartsd a pótkulcsot, mert annak semmi értelme, ha bezárod a kulcsot vagy elhagyod – mégis sokan gondolják úgy, ott van a legjobb helyen. Keress neki egy biztos zugot otthon, ami kellően rejtett például egy betörő elől, azonban Te biztosan megtalálod.

Bővebb infokat itt találsz!

Kapcsolódó cikkek:

Egyedi, személyre szóló ajándékot keres autószerelő ismerősének? Vásároljon autószerelő műhely csavarszobor a Fémajándéktól!