Futárcégek, csomagküldő cégek után akkor kezdünk érdeklődni, amikor csomagot szeretnénk feladni. Általában a neten tájékozódunk, milyen lehetőségeink vannak, milyen szolgáltatók közül választhatunk. 

Szempontjaink elsősorban a következők:

  • melyik a legmegbízhatóbb, a
  • legkedvezőbb áron, a
  • leggyorsabb, és melyikük kínálja a
  • legkényelmesebb megoldásokat nekünk, mint ügyfelének.

Beírjuk a Google keresőbe, hogy „futárcégek” és „csomagküldő cégek”.

Ezzel a képpel fogunk szembesülni:

50 300 és 136 000 találatot sikerült prezentálni a Google-nak 0,48 és 0,28 másodperc alatt.

Ezeket a találatokat nem kereshetjük fel egyesével, szűkítenünk kell!

Készült egy kis összeállítás, amelyben azokat a futár cégeket és csomagszállító cégeket találjuk, akik már bizonyítottak, akik ügyfél központúak, és megbízhatóak.

A futárcégek Magyarországon elsősorban az országunkat és Európa területét célozták meg szolgáltatásaikkal, ami nem jelenti azt, hogy nem jelennek meg leányvállalataikkal vagy partnereiken keresztül a tengerentúlon is.

Minden embernek, megrendelőnek  más szempont a fontos: ár, gyorsaság, elérhetőség, nyomon követés, stb….sorolhatnám.

Így a jól bevált ABC sorrendet használom a felsorolásukhoz:

DPD

EXPRESS ONE

GLS

MPL

ROYAL-SPRINT

SPRINTER

(a teljesség igénye nélkül)

A felsoroltak már bizonyítottak országosan és nemzetközi viszonylatban is.

Egy 2017-es adat szerint, a magyar vásárlók mintegy 33 milliószor rendeltek terméket online. (Forrás: https://helloblackfriday.hu/blog/csomagkuldo-cegek/)

A fent látható futárcégek, csomagküldő cégek, csomagszállító cégek mellett, további lehetőségeket találhatunk a neten, ahol a pontos cím-adatok, csomagméretek megadásával, megtudhatjuk a legkedvezőbb árakat: https://www.futarlista.hu/

A futárszolgálatok között találhatunk olyat, amelyik 1907- ben, Washingtonban kezdte működését és azóta,  szinte a világ minden részén megbízható szolgáltatást nyújt Európában több mint 49 000, világszerte pedig 454 000 alkalmazott munkájával.

A futárszolgálatok között találhatunk biciklifutárt, motoros futárt is, akik gyorsaságukról híresek. Ők inkább városon belül, legfőképp Budapesten szállítják a küldeményeket.

A futárcégek száma folyamatosan nő, a verseny erősödik.  A megrendelők minél gyorsabb kiszolgálása, az elégedettségi ráta növelése nehéz feladat elé állítja a versenytársakat.

Nekünk „vevőknek”, ez nagyon szerencsés, hiszen így folyamatosan fejlődő, legjobb szolgáltatásokat kínáló futárcégekkel, csomagküldő, csomagszállító cégekkel találkozhatunk.

Igényeinknek megfelelően csak azt a szolgáltatót kell  kiválasztanunk, amely a mi szempontunkból a legjobbat nyújtja!