A „legjobb” zöld tea kifejezés mindenkinek mást jelent. Eltérő ízviláguk, aromájuk, hatásuk alapján, mindenkinek van kedvence.

A “legjobb minőségű” zöld tea tényeken alapul. Nem kérdőjelezhető meg. A minőségi zöld tea hívei között van egy egyre növekvő réteg, aki a minőségi zöld tea ivás hagyományát is műveli.

A tea fogyasztás szertartása több mint csak egy csésze tea reggel, vagy ebéd után. A tradicionális tea ivása, a rohanó hétköznapokban  a nyugalom szigete, a béke, az ízek és önmagunk találkozása.

Milyen a minőségi tea?

Az ismert teafajták, a fekete, zöld, oolong ( kifejlett levelekből  készülnek), fehér ( friss hajtásokból készülnek), a  Camilla sinensis nevű örökzöld cserjéből származik.

A feldolgozás módja határozza meg az általunk fogyasztható tea színét.

A jó minőségű zöld tea  kivételes bánásmódban részesül a feldolgozás során.

A zöld teát nem fermentálják (nem erjesztik) csak sütik, szárítják. Ennek köszönhetően megőrzi kedvező tulajdonságait, a hasznos hatóanyagait.

Mit vegyünk figyelembe, ha a legjobb tea márkát keressük?

Több szempontot is érdemes szem előtt tartani a legjobb minőségű tea kiválasztásánál:

  • Mi a célunk a teával?
  • Milyen élettani hatással rendelkezik a tea?
  • Milyen a színe, állaga, aromája?
  • Honnan származik?
  • Milyen eljárással dolgozzák fel a teát?

A minőségi zöld tea nagyon egészséges!

A zöld teának nagyon sok kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Van közte, olyan, ami már tudomány is alátámasztott, más hatásokat hosszú múltra visszatekintő tapasztalati igazolják:

  • antioxidáns tartalma nagy, amelyek megkötik az öregedésért felelős szabad gyököket a szervezetünkben.
  • nagy mennyiségben tartalmaz:

B-vitaminokat,

magnéziumot,

káliumot,

mangánt

fluoridokat is.

  • Erősíti az immunrendszert
  • fogszuvasodás, fogíny betegségek elleni védelem         
  • szerepet játszik a daganatos betegségek megelőzésében
  • szív és érrendszeri problémák megelőzésében
  • A tein (koffein) -tartalma pedig frissítően hat a szervezetünkre;
  • koffeint tartalmaz (egy csészében 15-40 mg – egy kávéban 50-100 mg)

Zöld tea élettani hatásáról itt olvashatsz bővebben…tovább olvasom.

Matcha tea  – a zöld teák királynője

A matcha tea egy porrá őrölt japán zöld tea féle, amelyet a legnagyobb odafigyeléssel és igen költségesen állítanak elő.

“A jó minőségű, így drága matcha tea készítéséhez csak a tavaszi, első szüretelésű, legfiatalabb tealeveleket használják, melyet Japán precizitással kézzel szednek le, szétválogatnak, kiszárítanak, majd púderszerű finom porrá őrölnek.”

A matcha tea ételek készítéséhez is alkalmas, mivel finom állagának köszönhetően a tealevelet teljes egészében el tudjuk fogyasztani. A pozitív élettani hatások, a gyönyörű zöld szín és az aroma sokkal koncentráltabban jelenik  meg, mint a hagyományos zöld teák fogyasztásánál.

“A matcha 137-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea.”

Az általunk javasolt legjobb minőségű zöld tea márka –  M Matcha

Minőségi matcha teát kizárólag Japánban képesek előállítani, tehát mindenképpen olyat válassz, ami eredeti japán termék. Ezen belül is két terület a legelismertebb, az egyik az Aichi perfektúrában lévő Nishio város, a másik pedig a Kyoto perfektúrában található Uji – ami az M Matcha hazája is.

“Az M Matcha teák eredeti japán termékek, kategóriájukban a legmagasabb minőséget képviselik, így élvezheted jótékony hatásaikat és különleges ízüket. “

A matcha tea ára – mitől függ, hogy mennyibe kerül? Olvasd el!

Hol szerezheted be a legjobb minőségű matcha teát?  Kattints ide!

Ajándéknak szánod, díszcsomagolásban? Itt megvásárolhatod!

Tovább olvasom…