A kézművesek, az íves bútorok készítésével, a technikai módszer kidolgozásával, a gyönyörű dizájnra és a kiegyensúlyozottságra törekedtek. A hajlított formák rugalmasságot, békét közvetítenek. 

Az ember örök célja, a harmónia. A hajlított bútoroknál az ívek finom vonalai a belső békét  segítik és eleganciát sugároznak. 

A belső építészek kiváló lehetőségként tudják alkalmazni a hajlított fa különböző módon megmunkált formavilágát, színeit a hatalmas szállodák, luxushajók, villák hatalmas belső tereiben. Bizonyos stílusok esetében kitűnően kombinálható egyéb anyagokkal, pl. fém, kő, gránit, üveg… Az épületek szögletességét észrevétlenül kompenzálja egy megfelelő helyre tervezett íves bútor.

A hajlított fából készült íves bútorok megjelenése nem új keletű. Már az ókorban készültek hajlított székek, asztalok, kiegészítők. 

A ma használt hajlítási technikák alkalmazását hosszú folyamat előzte meg. Ehhez szükséges volt a különböző fák szerkezetének megismerése, a hajlítás technikájával járó, húzó-, nyomó erő, illetve a folyadék és a hő hatásainak vizsgálata a különböző fa típusok tekintetében.