A kézművesek, az íves bútorok készítésével, a technikai módszer kidolgozásával, a gyönyörű dizájnra és a kiegyensúlyozottságra törekedtek. A hajlított formák rugalmasságot, békét közvetítenek. 

Az ember örök célja, a harmónia. A hajlított bútoroknál az ívek finom vonalai a belső békét  segítik és eleganciát sugároznak. 

A belső építészek kiváló lehetőségként tudják alkalmazni a hajlított fa különböző módon megmunkált formavilágát, színeit a hatalmas szállodák, luxushajók vagy más hajók legyen szó akár építésről vagy felújításról, villák hatalmas belső tereiben. Bizonyos stílusok esetében kitűnően kombinálható egyéb anyagokkal, pl. fém, kő, gránit, üveg… Az épületek szögletességét észrevétlenül kompenzálja egy megfelelő helyre tervezett íves bútor.

A hajlított fából készült íves bútorok megjelenése nem új keletű. Már az ókorban készültek hajlított székek, asztalok, kiegészítők. 

A ma használt hajlítási technikák alkalmazását hosszú folyamat előzte meg. Ehhez szükséges volt a különböző fák szerkezetének megismerése, a hajlítás technikájával járó, húzó-, nyomó erő, illetve a folyadék és a hő hatásainak vizsgálata a különböző fa típusok tekintetében.


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK ÉS TÉMÁK: