Egy hosszabb aerob edzés alatt a szervezetünk hatékonyan használja fel az oxigént, amelynek köszönhetően javul az állóképességünk. De vajon mitől lesz jó egy ilyen edzés? Mi számít aerob mozgásnak és milyen előnyei vannak ennek a sportnak? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mi az az aerob edzés?

Aerob sportról akkor beszélhetünk, ha valamilyen közepes erősségű monotonabb mozgást folytatunk. Ennek az edzésnek a során nagy mennyiségű oxigént használunk fel, amely elősegíti a nagyobb zsírégetést is. Aki súlyt szeretne csökkenteni, tehát fogyás a célja, annak erősen javasolt valamilyen hasonló mozgásformát választania. Egy kis diétával karöltve a dologgal csodákra lehet képes.

Mennyit érdemes sportolni?

Aki a zsírtól szeretne megszabadulni, annak edzésenként minimum 40 percet érdemes aerob edzésre szánnia. Míg az első húsz percben a szervezet még csak a raktárakat üríti, a sport második felére azonban már a zsírból is jócskán veszíthetünk. A tényleges zsírégetés ugyanis csak a huszadik perc után kezdődik el. Persze mindez függ attól is, hogy mennyire vannak feltöltve azok a bizonyos raktárak.

Milyen intenzitású edzést kell folytatni?

Az aerob mozgásformáknál nagyon fontos az intenzitás. Nem szabad sem túl intenzíven, sem túl lassan sportolni, hiszen így nem érhetjük el a célt, azaz a hatékony zsírégetést és az állóképesség javítását. Az edzés élettani hatásai bizonyítottak, hiszen az anyagcserénk felgyorsul, csökkenhet a testzsírszázalék, nem utolsó sorban jó hatással van a szív- és érrendszerre is. A mozgás hozzájárul ahhoz, hogy a szív egészségesen működjön, de hatására a depresszív tünetek is lecsökkenthetőek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az aerob edzés önmagában nem elegendő a fogyáshoz és a megfelelő zsírégetéshez. A kívánt alak eléréséhez érdemes egy szakember segítségét kérni, aki segít összeállítani egy személyre szabott diétás programot.

Kaposvári aerob edzés

Ha úgy döntesz, hogy aerob edzésformát választasz, akkor erre a somogy megyei székhelyen is lehetőséged van. A kaposvári aerob edzések között megtalálhatod a csoportos futást és a gymstick-et is. A sport során használt eszköz olyan, mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik. A tevékenység egyedülálló módon teszi lehetővé a készségfejlesztést, hiszen az állóképesség mellett javulhat az ízületek és a gerinc stabilitása is.

Összegezve: Az aerob edzésformák senki számára nem ismeretlenek. Ide tartozik a futás, a bicikli, illetve számos termi sport is. Ezeknek köszönhetően csökkenthetőek a szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomás egyaránt. Az élettani hatásuk tehát vitathatatlan. Amennyiben úgy döntesz, hogy valamilyen különlegességed próbálnál ki, abban az esetben válogathatsz a kaposvári aerob edzések között. Ott van például a gymstick, amely lehetővé teszi a készségeid hosszú távú fejlesztését.