A költöztetés megszervezésekor érdemes odafigyelnünk néhány részletre. Az egyik ilyen paraméter az időzítés. A költöztető cégek a legtöbb esetben nem dolgoznak hétvégi felárral, vagy épp sürgősségi felárral, azonban a legnépszerűbb költözési időpontok már hetekkel előre betelnek. Éppen ezért amint kezd körvonalazódni a költözés dátuma, rögtön foglaljuk le a választott céget.

A költöztetés Budapest körzetében általában pénteki és hétvégi napokon szokott szinte teltházas szolgáltatás lenni. Ezzel tehát érdemes számolnunk. Az tervezéshez az is hozzátartozik, hogy mennyi időre vesszük majd igénybe a szolgáltatást. Ennek megsaccolása nem mindig könnyű feladat, de sokat segíthet abban, hogy gördülékenyen menjen a költözés. Mennyi idő alatt tudjuk összepakolni az ingóságainkat, és hogyan tudjuk ütemezni ezt a munkát?

Az időzítés és a csomagolás ütemezése mellett a másik fontos tényező a csomagolás. Érdemes kartondobozba csomagolni, és minden egyes dobozt megjelölni, annak tartalma szerint. Külön jelzést készíthetünk a költöztetők számára, hogy tudják, melyik dobozban találhatóak nehezebb, illetve törékenyebb eszközök.