Akár vendéglátásban dolgozik az ember, akár otthon fogyaszt szívesen borokat és egyéb alkoholos italokat, minőségi eszközökre mindenkinek szüksége van. A borászati kellékek, a konyhai apróságok, a tárolók, a borhűtők mind azt a célt szolgálják, hogy a felszolgálás és a fogyasztás ne csak élmény legyen. 

Ebben a cikkben a Vacu Vin márkáról írunk egy kicsit részletesebben. Kiderül, hogy mi volt az első termék célja, de eláruljuk azt is, hogy hol tartanak jelenleg. 

Egy kis történelem

A Vacu Vin története 1983-ban kezdődött, amikor Bernd Schneider a márka alapítója előállt a vákuumpumpa ötletével. A fél, hogy újra élvezni tudjuk a bor zamatát, még a felbontás után több nappal is. Testvére mérnök volt, akinek segítségével elkészült az első boros vákuumpumpa és dugó. Az 1986-os indulás óta folyamatosan fejlesztenek és terveznek, ezáltal izgalmas, dizájnos és praktikus boros kiegészítők készülnek, a bár és konyhai kellékek mellett. 

A Vacu Vin termékek eddig több mint 20 nemzetközi design és kereskedelmi díjat nyertek el. Világszerte ismert és kedvelt, a 30 éves történelem során pedig mindig is az egyik leginnovatívabb vállalatnak számítotott a háztartási kellékek piacán. A családi tulajdonban lévő vállalat folyamatosan követi a trendeket, így mindig új és új fejlesztésekkel rukkolnak elő. Nem ragadtak le a pumpa és a dugó világában, hiszen azóta készülnek konyhai tárolók, sörös és boros kiegészítők, koktél szettek és még sorolhatnánk. 

A Vacu Vin filozófiája

A márka célja, hogy innovatív termékeket kínáljon, amelyek a mindennapok hasznos részét képezik otthon, a konyhában, a bárban, étteremben, esetleg a munkahelyen. Minden terméket ők maguk terveznek és gyártanak, amiket a kiváló designról, valamint a minőségről lehet felismerni. Emellett az eszközök megalkotásakor a cél az volt, hogy végül praktikus és jól használható termékeket hozzanak létre, ami végül sikerült is. 

Lepje meg érzékeit!

A kiegészítőkkel több módon lephetjük meg érzékeinket. Az ízért és az illatért a vákuumpumpa és dugó felel, amelyek befolyásolják az oxidálódást, ezáltal az ital akár tíz nappal a felbontás után is fogyasztható marad. A vákuumpumpa kattanó hangot ad ki, amint eléri az optimális vákuumot. Ez egy egyszerű, mégis biztos jelzés arról, hogy a terméket megfelelően használjuk-e.

Ne feledkezzünk meg a látásról sem, hiszen a márka minden egyes eszköze gondosan tervezett, funkcionális, vizuális szempontból teljes mértékben kielégítik az igényket. A gyártmányok használata során garantáltan érezni lehet a minőséget. 

Összegezve

A Vacu Vin tehát remek lehetőséget ad a bor frissességének megőrzésére, segít abban, hogy a maradékot ne kelljen kiönteni, hiszen napokkal később is ugyanolyan aromás és ízletes marad. Az 1986-ban indult márkát ma már az egész világon ismerik, ami nem véletlen.