Ahhoz, hogy hosszú távon tudjuk használni az ipari gépeket elengedhetetlen a gépek rendszeres tisztítása és karbantartása. A szennyeződések komoly kárt okozhatnak az akár több milliós gépeken, amit mindenki szeretne elkerülni. A géprongy rendszeres használata segít a gépeket gyorsan és hatékonyan tisztán tartani.

Mire használható a géprongy?

A géptörlő rongyokat különféle szennyeződések eltávolítására használják, amik a gépek használata, gyártás során előfordulhatnak, ilyen az olajok, zsírok, polír- és csiszolási szennyeződések, nyomdaipari festékek, ragasztók, műanyag- és gumiipari termékek.

Fontos, hogy a géprongyok jó nedvszívó képességgel rendelkezzenek, és kellemes legyen a tapintásuk, hogy a dolgozók számára is kényelmes legyen velük a munka, akár hosszú órákon történő takarítás során is.

Géprongyok típusai

A géprongyokat általában leselejtezett textilekből készítik, mint például lepedők, törölközők, pólók. Az által, hogy ezek az egyébként kidobásra ítélt termékek újrafelhasználásra kerülnek, mint géprongy, kevésbé terhelik a környezetet.

Ebből következik, hogy a géptörlő rongyok anyaga többféle is lehet. A legkedveltebb a pamut, de lehet vászon, frottír, flanel is. A lényeg, hogy mindegyik jó nedvszívó képességgel rendelkezik.

A géprongyokat szín alapján is meg lehet különböztetni, vannak fehér és színes géprongyok.

A minőségük is eltérő, mindig az adott feladathoz legjobban passzoló géprongyot érdemes választani. Vannak, amikor elegendő egy II. osztályú géprongy, de vannak esetek, amikor csak a legjobb minőséget, I. osztályú géptörlő rongyot érdemes csak használni.