Retro terméket keresel? Szereted a társasjátékozást? Válaszd a retro társasjátékokat a mesésajándékok játék webshopból!

Miért jók a retro társasjátékok? 

Egyre többen szeretnek játszani társasjátékokkal, függetlenül az életkoruktól ! A régi, 60-as, 70-es években készített társasjátékok a mostani gyerekek szüleik és nagyszüleik kedvenc játékai voltak. Ezek a társasjátékok rajzai szabadkézzel készültek és emiatt a rajzok teljesen más benyomást mutatnak, mint a modern számítógéppel rajzolt változatok. A játékszabályok nagyon egyszerűek voltak, így akár a legkisebb gyerekek is megértik és tudnak vele játszani. A szülők, nagyszülők szívesen emlékeznek a régi társasjátékozás élményeire, így az újra játszás egy teljes családi program lehet.

Melyek a legnépszerűbb retro társasjátékok? 

Élve Fogd el 

Az Élve Fogd El egy állatos táblás társasjáték. A nagyméretű táblán különböző színű bábukkal mozognak a játékosok, A játék célja, hogy a tábla mezőin lévő állatokat elérjék, élve elfogják, és eladják az állatkerteknek. A különböző állatok más-már értéket jelentenek, amelyek a játékhoz kapcsolódó ugyanolyan rajzokat tartalmazó kártyákon vannak feltüntetve.

Élve Fogd El retro társasjáték

Élve Fogd El retro társasjáték

A játék különlegessége, hogy az játékosok a bábukkal a sakkból ismert lóugrás szabályainak megfelelően léphetnek. Vannak nehezítések is, mert vannak olyan mezők, amire nem nem lehet lépni, pl. vízesés, szakadék, vagy esetleg homokvihar. Az Élve Fogd el társasjáték játéktáblája tulajdonképpen a Földet szimbolizálja, a tábla sorai a földgömb szélességi fokainak feleltethetőek meg, így a tábla felső soraiban találhatjuk meg a jegesmedvét, a középső sorokban a tigrist, a vízilovat vagy az afrikai elefántot és legalul akadhatunk rá például a kengurura vagy a földimalacra.

Az Élve Fogd El retro társasjáték ideális családi társasjáték nyaralásokra, de a hidegebb időszakokra is. 

 

Állatóvoda

Másik népszerű állatos társasjáték az Állatóvoda. A társasjáték az óvodáskorú gyereknek szól és egy állatkerti séta kapcsán mutatja, hogy miként lehetne az állatokat jó kedvre deríteni.

Állatóvoda retro társasjáték

Állatóvoda retro társasjáték

A táblán egy állatkert látható, és körben vannak a ketrecek. A ketrecekben vannak az állatkölykök és nagyon szomorúak. A játékosok célja, hogy kiszabadítsák az állatokat, a tábla közepén lévő területre tegyék a kártyájukat a zöld felével felfelé, az azon szereplő, most már vidám állatkölykökkel.

Az Állatóvoda retro társasjátékban minden állatkölyök kiszabadításáért egy perec jár és az nyer, akinek a legtöbb perece van. Különlegesség a játékban, hogy csak egyetlen bábú van, mindenki azzal lép, mintha a teljes család együtt sétálna az állatkertben.

A fenti retro társasjátékok kaphatóak a játékboltokban, és a mesésajándékok játék webshopban , ahol több retro termék is elérhető: Kockásfülű nyúl plüss, Mazsola és Tádé plüssjátékok, és még sok más. 

 

Kapcsolódó témák:

Különleges, egyedi fém sakkfigura készlet ajándékba