Egy mosolygós, boldog kismama növekvő pocakkal csodás látvány! A babavárás öröme megszépíti az édesanyákat. Nem is jut ilyenkor eszünkbe, hogy mi mindenre kell odafigyelni a kismamának azért, hogy ő és magzata, a legtökéletesebben éljék meg ezt a csodás időszakot.

Terhesség alatti étkezés, avagy a kismama táplálkozása

Terhesség alatt hogyan étkezzen a kismama? Melyek a tiltott, kerülendő és ajánlott ételek?   Örök téma marad a várandós édesanyák körében a terhesség alatti étkezés, hogy mit szabad enni, és mit nem, mire kell vigyázni. Ezer kérdés merül fel folyamatosan.

Nézzük végig a kérdéseket, megoldásokat! Tovább

Kismama torna, terhestorna – testmozgás a terhesség ideje alatt

A terhesség alatti mozgás, a kismama tornagyakorlatok, számodra és a baba számára is jótékony hatásúak, amíg azt, óvatosan végzed. A terhesség előtti mozgás rengeteg előnyt jelent mindkettőtök egészségére nézve. Jó kondíciókkal könnyebben tudod világra hozni kisbabádat. Milyen gyakorlatokat végezhetsz? Mennyi az ideális terhes torna időtartama?

Hogyan készülj fel a szülésre terhestornával? A témakör válaszait és a videókat itt találod.

A székrekedés tünetei és a székrekedés kezelése terhesség alatt

A terhességi székrekedés erőlködéssel jár, ami nem csak kellemetlen, hanem aggodalomra is adhat okot a kismamának:  nehogy koraszüléshez vagy aranyér kialakulásához vezessen a szorulás miatti  erőlködés. Előzzük meg, vagy ha már kialakult szüntessük meg a problémát! Kattints ide!

+1

Striák (terhességi csíkok) megelőzése és eltüntetése

Striáknak nevezzük azokat a bőrelváltozásokat, amelyek lilás, illetve vöröses színű csík formájában jelennek meg a test bizonyos tájain – jellemzően has, comb, felkar, mell, fenék.  Ezek az elváltozások a későbbiekben fehéres színűvé fakulnak. Az elnevezés azért többes számban terjedt el a köztudatban, mert sajnos, többedmagával jelenik meg. Hogyan előzhető meg a kialakulásuk? Ha már kialakult, milyen lehetőségek vannak az eltüntetésére? Válaszokat itt találod.

Ha a  3+1 témakör minden területéről szívesen olvasnál, akkor ide kattints!

Kellemes, egészségben eltöltött babavárást kívánok!