A „legjobb” zöld tea kifejezés mindenkinek mást jelent. Eltérő ízviláguk, aromájuk, hatásuk alapján, mindenkinek van kedvence.
A „legjobb minőségű” zöld tea tényeken alapul. Nem kérdőjelezhető meg. A minőségi zöld tea hívei között van egy egyre növekvő réteg, aki a minőségi zöld tea ivás hagyományát is műveli.
A tea fogyasztás szertartása több mint csak egy csésze tea reggel, vagy ebéd után. A tradicionális tea ivása, a rohanó hétköznapokban a nyugalom szigete, a béke, az ízek és önmagunk találkozása.
Milyen a minőségi tea?
Az ismert teafajták, a fekete, zöld, oolong ( kifejlett levelekből készülnek), fehér ( friss hajtásokból készülnek), a Camilla sinensis nevű örökzöld cserjéből származik.
A feldolgozás módja határozza meg az általunk fogyasztható tea színét.
A jó minőségű zöld tea kivételes bánásmódban részesül a feldolgozás során.
A zöld teát nem fermentálják (nem erjesztik) csak sütik, szárítják. Ennek köszönhetően megőrzi kedvező tulajdonságait, a hasznos hatóanyagait.
Mit vegyünk figyelembe, ha a legjobb tea márkát keressük?
Több szempontot is érdemes szem előtt tartani a legjobb minőségű tea kiválasztásánál:
- Mi a célunk a teával?
- Milyen élettani hatással rendelkezik a tea?
- Milyen a színe, állaga, aromája?
- Honnan származik?
- Milyen eljárással dolgozzák fel a teát?
A minőségi zöld tea nagyon egészséges!
A zöld teának nagyon sok kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Van közte, olyan, ami már tudomány is alátámasztott, más hatásokat hosszú múltra visszatekintő tapasztalati igazolják:
- antioxidáns tartalma nagy, amelyek megkötik az öregedésért felelős szabad gyököket a szervezetünkben.
- nagy mennyiségben tartalmaz:
B-vitaminokat,
magnéziumot,
káliumot,
mangánt
fluoridokat is.
- Erősíti az immunrendszert
- fogszuvasodás, fogíny betegségek elleni védelem
- szerepet játszik a daganatos betegségek megelőzésében
- szív és érrendszeri problémák megelőzésében
- A tein (koffein) -tartalma pedig frissítően hat a szervezetünkre;
- koffeint tartalmaz (egy csészében 15-40 mg – egy kávéban 50-100 mg)
Zöld tea élettani hatásáról itt olvashatsz bővebben…tovább olvasom.
Matcha tea – a zöld teák királynője
A matcha tea egy porrá őrölt japán zöld tea féle, amelyet a legnagyobb odafigyeléssel és igen költségesen állítanak elő.
“A jó minőségű, így drága matcha tea készítéséhez csak a tavaszi, első szüretelésű, legfiatalabb tealeveleket használják, melyet Japán precizitással kézzel szednek le, szétválogatnak, kiszárítanak, majd púderszerű finom porrá őrölnek.”
A matcha tea ételek készítéséhez is alkalmas, mivel finom állagának köszönhetően a tealevelet teljes egészében el tudjuk fogyasztani. A pozitív élettani hatások, a gyönyörű zöld szín és az aroma sokkal koncentráltabban jelenik meg, mint a hagyományos zöld teák fogyasztásánál.
“A matcha 137-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea.”
Az általunk javasolt legjobb minőségű zöld tea márka – M Matcha
Minőségi matcha teát kizárólag Japánban képesek előállítani, tehát mindenképpen olyat válassz, ami eredeti japán termék. Ezen belül is két terület a legelismertebb, az egyik az Aichi perfektúrában lévő Nishio város, a másik pedig a Kyoto perfektúrában található Uji – ami az M Matcha hazája is.
“Az M Matcha teák eredeti japán termékek, kategóriájukban a legmagasabb minőséget képviselik, így élvezheted jótékony hatásaikat és különleges ízüket. “
A matcha tea ára – mitől függ, hogy mennyibe kerül? Olvasd el!
Hol szerezheted be a legjobb minőségű matcha teát? Kattints ide!
Ajándéknak szánod, díszcsomagolásban? Itt megvásárolhatod!
Karácsonyi meglepetésnek szeretnéd? Itt találod az exkluzív kínálatot!