A gyerekek – és szüleik is – nagyon várják minden évben a Mikulást és a puttonyában lévő ajándékokat. Sok mikulás csomag tartalma csak édességekből áll, ami persze elengedhetetlen, hiszen a gyerekek erre is számítanak, de milyen nagy lesz az örömük, ha találnak benne más érdekes vagy bohókás dolgot is!

EGYEDI MIKULÁSCSOMAG MINDEN GYEREKNEK KÜLÖN

Mikulás csomag készítés esetén figyeljünk arra, hogy ha több gyermek is van a családban, mindegyik külön, egyedi mikulás csomagot kapjon, és tegyünk bele valami olyat, ami csak arra a gyerkőcre jellemző. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak apróságra, hiszen a mikulás tasakba nem is fér el nagy méretű ajándék. Arra ott lesz majd a Karácsony.

MILYEN EGYEDI AJÁNDÉK KERÜLHET A KREATÍV MIKULÁS CSOMAGBA?

Ha a gyermek szereti a labdajátékokat, a kreatív mikuláscsomagba kerülhet egy pingpong labda, kicsit kidíszítve pár aprósággal. Alakíthatunk belőle Mikulás fejet, Emoticon arcokat, vagy csak írhatunk rá filccel humoros dolgokat. Ezt még a karácsonyfára is felaggathatják majd, ha egy kis hurkot is ragasztunk rá.

A kislányok szeretik a pihe puha dolgokat. Készíthetünk valamilyen bolyhos anyagból párnácskát vagy valamilyen figurát. Esetleg a szobájába illő apró dekoráció is kerülhet a kreatív mikulás csomagjába, például egy képkeret, egy falra akasztható dekorációs táblácska.

KÉSZEN KAPHATÓ MIKULÁS AJÁNDÉKOK GYEREKEKNEK

A kreatív mikuláscsomag készítés nem azt jelenti, hogy minden egyes ajándékot, ami belekerül, saját kezűleg készítsünk el. Nyugodtan mehet bele boltban vásárolható apróság, a lényeg az, hogy ne az előrecsomagolt bolti mikuláscsomagot kapja a gyerkőc, amiben csak édesség van.

Kislányoknak a mikulás csomag tartalma állhat pár darab „ékszerből” is, természetesen jópofa kis bizsura gondoltunk, hajcsat, nyaklánc, karkötő személyében. Lehet a karácsonyi, adventi kiegészítőkhöz és hangulathoz igazítani. Saját kezűleg is fűzhetünk nekik olyan színű gyöngyökből, ami a kedvenc színük. Puha kis plüss figurák is elférnek a mikulás zacskóban. Ha szeret rajzolni, jó ötlet a színes ceruza is vagy a filctoll is.

Kisfiúknak a mikuláscsomag ötletek közül szóba jöhet a kézügyességet igénylő összerakható apró játékok, a pörgettyűk vagy a különböző kártyajátékok. Igaz, hogy nem télre való mulatság, de a fiúk szeretnek incselkedni a többiekkel. Egy jó kis vízibomba nyáron kitűnő huncutság, de miért ne lehetne ezt lejátszani télen a kádban? Persze arra fel kell készülnünk, hogy úszni fog a fürdőszoba a játék közben és után.

Maradva a fürdőszobánál, a nők általában szeretik a kozmetikumokat, hogy minél tovább megőrizhessék a fiatalságukat, a szépségüket. Nem lehet ezt elég korán kezdeni –tartja a mondás –, ezért a kislányok is igénylik már a szépségipar által kifejezetten nekik készült termékeit. Tehát ha belecsempészünk egy nagyobbacska leány mikulás csomagjába egy szőlőzsírt, egy illatos fürdőgolyót, egy kis tükröt, biztosan el lesz alélva tőle.

Kisfiúknak és kislányoknak is mehet a mikuláscsomagba állatos ceruzavég, pohárjelölő, poháralátét, lufi, mert minden gyermek szereti a lufit, logikai játék a kis „okoskáknak”, világító kulcstartó, hadd aggassák azt is a táskájukra, és hadd menőzzenek azzal is a suliban!

A „digitális gyermekeknek” gumi telefontartó polip, pendrive, USB elosztó is kerülhet a csomagba. A mai generáció ezeknek már talán jobban is örül.

SAJÁT KEZŰLEG KÉSZÍTETT MIKULÁS AJÁNDÉKOK GYEREKEKNEK

Tovább olvasom: MIKULÁS CSOMAG KÉSZÍTÉS GYEREKEKNEK – EGYEDI ÉS KREATÍV MIKULÁS AJÁNDÉK ÖTLETEK

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak 2021-ben

Karácsonyi ajándék apukáknak – mit vegyek karácsonyra apának?

Mit vegyek karácsonyra annak, akinek mindene megvan?

Karácsonyi ajándék kollégának, munkatársnak